Cart

You have nothing in your cart.

Subtotal

$0.00

Santa Barbara boutique now open! Free US ground shipping for orders over $350.

Article Page Builder

Introducing Áo Tuý, a relaxed button-up unisex shirt with a slightly cropped sleeve and a square collar. Features front placket and handsewn hidden button panels, and a front side seam pocket.

This is a growing collection of friends #wearingkaarem Sot shirt! We'd love to add yours! DM or email us at online@kaarem.com your photo!

A note from Kaarem's studio director, Khuyên Lại, on the inspiration for the unisex pieces and where their names came from.

Trong một chuyến đi du lịch đến Singapore, tôi cảm thấy quần mình chưa thoải mái khi đi xe đạp, lúc đó tôi nghĩ đến một bộ đồ thoải mái cho cả ngày đi bộ và đạp xe, và sẽ sử dụng cho chuyến ghé thăm lại Singapore hay nơi nào khác. Vì vậy bộ đồ team Kaarem gọi vui là “đồ xe đạp” trong thời gian thiết kế và làm sample, đã có trong bộ sưu tập SS20 với cái tên chính thức là áo An và quần Nhiên. An Nhiên là một cái tên thể hiện sự thoải mái, nhẹ nhàng, thư thái không ưu phiền. Và quần Nhiên lại tiếp tục xuất hiện trong bộ sưu tập của FW20 với màu sắc mới.

Khuyen Lai biking in Singapore, with Ben Nguyen, one of our OG team members.FW20 cũng giới thiệu một áo unisex với tên là Tuý, nghĩa là say. Vì sao tôi lại chọn một cái tên như vậy?, chỉ đơn giản tôi đã nghĩ khá là lâu mà vẫn chưa thể tìm ra một cái tên hay cho thiết kế tôi yêu thích nhiều. Sau đó tôi nghĩ nên uống chút rượu để có sự phấn khích hơn, kết quả men say chẳng làm tôi nghĩ được gì ngoài cái tên Tuý.

Một người bạn của tôi đã từng hỏi tôi “ đã bao giờ uống một chút rượu và đi xe đạp trên những con đường ven sông có gió và cây chưa ? ”. Tôi chưa bao giờ trải nghiệm cảm giác đó ra sao, nhưng giờ đây vô tình bộ đồ mà Kaarem giới thiệu lại là sự kết hợp giữa quần Nhiên và áo Tuý. Thì bạn nghĩ ý nghĩa sao?, cuộc sống luôn có những sự trùng hợp khá buồn cười.

Khuyen and Vy.

Áo Tuý là một cái tên khá vui, nhưng với studio lại có trải nghiệm khác về áo Tuý theo cách “không uống mà say”. Một chút mê tín vì nó được sản xuất trong tháng 7 âm lịch (tháng cô hồn như là Halloween, và là tháng không may mắn trong năm). Nên studio nghĩ là đã gặp xui với cái tên khi có vấn đề với vải, nó như bị say vì không nằm yên, chạy lung tung thay đổi hình dáng khi cắt, may và làm tay. Vì vậy studio đã mất nhiều thời gian để sản xuất áo Tuý.

Pinar Uckun of Kunn #wearingkaarem

  1. Sot 3/4 Sleeve Button-Up Pocket Shirt (Unisex) - Beige
  2. Ease Tapered Pocket Pant w/ Elastic - Beige

Chuong Pham #wearingkaarem

  1. Sot 3/4 Sleeve Button-Up Pocket Shirt (Unisex) - Beige

Philip Nguyen #wearingkaarem

  1. Sot 3/4 Sleeve Button-Up Pocket Shirt (Unisex) - Beige

Brian Nguyen #wearingkaarem

  1. Sot 3/4 Sleeve Button-Up Pocket Shirt (Unisex) - Beige
  1. Sot 3/4 Sleeve Button-Up Pocket Shirt (Unisex) - Beige

Fernando Kabigting #wearingkaarem

A Note from Khuyen Lai in English:

During a trip to Singapore, I (Khuyen Lai) was biking around town and didn't feel quite comfortable in my pants. I envisioned the perfect outfit for walking and biking all day that I would be so much more comfortable in, whether it’s returning back there or anywhere..

Back to Kaarem's production studio in Saigon with the team, we set out to create ‘cycling clothes’. Aptly named An Nhiên; a name which evokes images and feelings of comfort and relaxation. Thus, the An top and Nhien pants were born, first, earlier this year in green, and re-introduced in new colorways such as the lemon and beige.

Khoi Pham #wearingkaarem

  1. An Short Sleeve Pocket Top - Forest Green
  2. Ease Tapered Pocket Pant w/ Elastic - Beige

For Fall/Winter 2020, I designed another garment to add to the ‘cycling clothes’ philosophy (although, certainly not just for cycling). This new iteration is a unisex shirt named Tuý. The name stems from a story, which encompasses writer's block, a fortuitous conversation with a friend, the garment being produced in the 7th lunar month [notoriously unlucky in Vietnam], and uncontrollable fabric.

Most of the garment’s Vietnamese names fall in line with the overarching concept of that season, but others will find their names during the design process; drawing upon the feelings, images and techniques that occur when the piece takes form.

For the production team at the Kaarem studio, part of the joy is thinking of names together; sharing stories, extracting words, and piecing together their meanings - much like a puzzle.

- Khuyen Lai, Kaarem's studio director

Khoi Pham #wearingkaarem

  1. Sot 3/4 Sleeve Button-Up Pocket Shirt (Unisex) - Beige

Donalrey Nieva #wearingkaarem

  1. Sot 3/4 Sleeve Button-Up Pocket Shirt (Unisex) - Beige

Credits

Featuring

Brian Nguyen
Donalrey Nieva
Fernando Kabigting
Helly Tong
Khoi Pham
Philip Nguyen
Pinar Uckun
Thuy Duong Nguyen